Coachpraktijk LEO.
Levenscoaching & Ont-wikkeling
 
 
 

Familieopstelling bij LEO. 

Sta jij al op jouw plek?

Bij LEO. kun je terecht voor een individuele familieopstelling. Ook organiseert LEO. workshopdagen familieopstellingen met representanten.

Data workshopdagen familieopstellingen 2024

- 17 maart 2024

- 21 april 2024

- 9 juni 2024

- 7 juli 2024

- 15 september 2024

Wat is een familieopstelling?

Een familieopstelling is een transformerende ervaring. Een familieopstelling is er voor jou als je vastloopt in het leven. Ook is een familieopstelling passend als je terugkerende patronen in het leven ervaart en daar niet of moeilijk uitkomt. Het biedt je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk op de kwestie. 

We maken allemaal deel uit van een familiesysteem. De basis van je leven wordt gevormd door de familie waarbinnen je geboren bent. Je ouders, grootouders, broers/zussen, ooms/tantes en een hele waaier van voorouders vormen jouw fundament. Al deze mensen hebben hun stempel achtergelaten op jou. Zo kunnen gebeurtenissen van generaties terug vaak volledig onbewust in de familie doorwerken. Voorbeelden hiervan zijn oorlog, misbruik, criminaliteit, uitbuiting, abortus, emigratie, adoptie, het vroegtijdige overlijden van familieleden, echtscheiding, enzovoort. Patronen die hierdoor zijn ontstaan kunnen alle leden van de familie in meer of mindere mate beïnvloeden. Zo kunnen bepaalde verstoringen nog generaties lang als een onbewuste en onzichtbare invloed in de familie aanwezig blijven. Middels een familieopstelling kunnen belemmerende patronen helder worden en kun je jezelf van deze patronen bevrijden.

Wanneer is een familieopstelling passend?

  • Wanneer je graag (weer) verbinding wilt voelen met andere mensen en met het leven.
  • Wanneer je weer in een gezonde verbinding wilt komen met je partner, ouders, je kinderen of andere familieleden.
  • Wanneer je je draai of je doel in het leven niet kan vinden. 
  • Wanneer je onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet of woede ervaart.
  • Als je last hebt van schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.
  • Wanneer je moeite hebt met het aangaan of behouden van relaties.
  • Als je een ‘volwassen kind’ van gescheiden ouders bent en nog problemen ervaart rondom het verwerken van de scheiding, het contact met (één van) jouw ouders, het vormen van jouw identiteit of het zelf aangaan van relaties.
  • Als een adoptie onderdeel is geweest van jouw leven en jij hieromtrent nog moeilijkheden ervaart.
  • Wanneer je een donorkind bent en worstelt met vragen over jouw afkomst. 
  • Wanneer je op jonge leeftijd één van je ouders - of je beide ouders - bent verloren en hierdoor een vreemd soort gemis ervaart. Een voelbaar gemis dat lastig te duiden is, omdat je weinig herinneringen hebt. 
  • Als je bent opgegroeid in een 'disfunctioneel gezinssysteem'? Hierbij kun je denken aan een gezin dat van je heeft gevraagd om 'vroeg op eigen benen te staan' en waarin je niet werd gezien.
  • Voor allerlei zaken die aan je knagen of zich blijven herhalen in je leven, maar waar je je vinger niet op kunt leggen.
 
E-mailen
Bellen
Map
Instagram
LinkedIn